dijous, 16 d’abril del 2009

L'esport guanya per golejada a la cultura

Deixo aquí l'escrit que he trobat al Blog de Jesús Maria Tibau, aquest es el camí que seguim, encara que no ens agradi a tots. La piloteta que roda es més important que la pilota que pensa.

Esports 18-Cultura 1.

Aquesta és la proporció de pàgines que un diari local dedica als esports i a la cultura. 18 a 1; una autèntica golejada. I aproximadament, la proporció és similar a tots els mitjans.
Això em recorda una vella idea que tinc, entre genial i patètica: fundar un equip de futbol d'escriptors/es (Literats ebrencs, FC, per exemple) i apuntar-nos a la tercera regional. D'aquesta manera, com a mínim, apareixeríem amb regularitat als diaris, encara que només sigui a l'alineació i, de tant en tant, amb un foto de primer pla, juntament amb el davanter del Catalònia.
Ja m'imagino les cròniques dels partits:

"El Literats FC encaixa una nova golejada, aquest cop contra el Roquetenc, i ja en van 10 aquesta temporada. Josep Igual, el porter fitxat al mercat d'hivern, ha encaixat amb ironia els 12 gols, mentre que l'extrem esquerra, Andreu Carranza, ha fallat l'única ocasió de gol en un descuit de la defensa rival. Malgrat tot, l'entrenador Gerard Vergés ha destacat que els seus jugadors han llegit bé la tàctica i s'han esforçat al màxim."

De vegades val més riure que posar-se a plorar.

1 comentari:

Phil ha dit...

Trist però cert. I un equip de rugby de literats i gents de lletres...? Pol series benvingut.