dimecres, 3 de juliol del 2013

6a Jornada Literària de Cornudella de Montsant:




Tindrà lloc el dia 6 de Juliol, per la tarda a Cornudella de Montsant.
Àngel Lluís Carrillo

Va néixer a Cornudella de Montsant un plujós 17 de febrer de 1971. Treballa de metge de família i ja portava a les espatlles tres novel·les publicades: Fresas y melocotones, Tarrako, i Placaje Alto. A l’última novel·la, Tenir-ho tot, en Xavi és un economista que ha sigut acusat de malversació i estafa, està esperant judici en un castell escocès i, des d’aquest, ens explica com va anar la seva vida fins a arribar aquí. Una travessia pel costat més fosc de l’ànima.

Yannick Garcia

(Amposta, 1979) Tan aviat esi dedica en cos i ànima a l’escriptura, com el fa emprenyar i en renega com d’un fill bord. Amb el poemari De dalt i de baix (2003), guanyà el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater. Després s’entregà a la narrativa, i rebé el XX Premi de Narrativa de l’Ametlla de Mar amb el recull Barbamecs (2011). De professió és intèrpret simultani, traductor i corrector per a editorials. I així van passant-li els anys. Cau un altre cop als braços de la literatura, se n’allunya, hi torna… I l’idil·li continua perquè creu que val la pena.

Glòria Llobet

Llegir i escriure, juntament amb viatjar, són les seves passions per omplir les hores de lleure. Fa més de trenta anys que treballa de mestra i és mare de dos fills que ara ja no la necessiten gaire perquè han tingut temps de fer-se grans. Té una quinzena de novel.les publicades, nou d'elles adreçades a lectors joves i la resta han estat pensades per a un públic adult. La seva darrera obra, "D'Àger a Katmandú", va obtenir el Premi Pollença.

Jordi Llavina

Gelida, 1968. Llicenciat en Filologia catalana i treballa com a periodista. ha publicat els llibres de relats Ningú ha escombrat les fulles i Londres nevat, i els poemaris La corda del gronxador, Diari d’un setembrista, País de vent i Vetlla, premi Vicent Andrés Estellés. També harebut els premis Josep Pla i el de la Crítica Serra d’Or. La novel·la El llaütista i la captarire és una història sobre la complexitat de les relacions personals. Un autèntic tour de force literari sobre l’altre, la parella, l’amor, la pèrdua de les il·lusions i el pas inexorable del temps.

Roger Vilà

Amb arrels s'endinsen al Vallès, on va néixer, i al Montsant, on passà molts estius d’infantesa. Si la primera era una comarca de turons i camps delimitats per marges, el segon és un país farcit de murs de pedra seca. La seva primera novel·la estava predestinada a parlar dels marges. Parla del Vallès en passat i del Montsant en present. Aquell Vallès existeix a penes; aquest Montsant és més viu que ma, i per això a Marges l'ha volgut convertir en personatge de la novel·la, al costat d'un home arribat a la quarantena que passa un estiu en un mas de la serra.

Genís Sinca

Periodista i novel.lista alhora, o una persona amb dos caps, que quan en perd un, l'altre tira endavant. Guanyar-se la vida en català té aquestes coses, i no és pas dolent. Biografies, memòries, articles, novel.la... fa de tot. 'Una família exemplar' (Premi Josep Pla 2013) és una sàtira sobre les convencions familiars que tothom ha passat o passarà. Una càrrega de profunditat sobre el valor de l'individu per mantenir-se ferm i fer prevaler les seves conviccions i no deixar-se fascinar per xerraires, venedors de brillants, ni pel diner fàcil. Tots hem conegut al gendre perfecte... Aneu amb compte amb aquest tipus de personatges: són perillosos.

Josep Manel Vidal

(l’Alcúdia de Crespins, 1965). Ésser humà a jornada completa. Docent, idealista, i enverinat de paraules, que ocupa part del seu desfici al blog “filant prim”. “El teu nom és un ésser viu” (Alzira, 2011) és un recorregut pel petit univers que atresorem, aquell inventari imperfecte de detalls de les persones estimades que van prenent cos en cada objecte o en cada efecte del trànsit de les hores. Una relació emocional establerta al caprici dels afectes. Cada text que trobarem ens dirà que encara hi ha un ésser vivent, bategant i famolenc, que es nodreix, com una fera, de tot el que fem.


A més, també es presentarà la revista Lo Violí, Anton Dalmau recitarà una selecció de poemes de Salvador Espriu, i jo mateix amb David Espinós actuarem amb els nostres Relats a recer d'una guitarra.




-->